zaterdag, mei 03, 2008

Toen Daan Nog Daantje Was...

Lekker hoor, zo’n ultralang weekend. Dinsdagnacht begon het al met een partijtje in Huize Maas waar de Master met louter goede vrinden naartoe is gegaan. Op woensdag, Koninginnedag, volgde de vrijmarkt, waarna Marije en de Master op audientie gingen bij Prinses Mijke en Zijne Koninklijke Schattigheid Gijs in Haren.

Gijs ging op deze heuglijke dag voor het eerst in de draaimolen. Alsof ie er al jaren in naar zijn werk reed, draaide hij zijn rondjes. Van zijn vader Richard had hij genoeg kaartjes gekregen om een vol uur rond te draaien, dolle pret dus. ‘s Avonds nog even lekker gegeten en toen weerumme.


Gijs (met zelfgemaakte feestmuts op) met vrindje Tom naast zich.

Donderdag heeft de Master een flink stuk gefietst. Met een gemiddelde van bijna 27 km/uur, door regen en wind tegen, werd de Ronde Van Ghana weer gereden. De laatste 15 kilometer waren erg zwaar. Met een paar donkere wolken achter zich aan, pijnigde de Master de pedalen, terwijl hij angstig achterom bleef kijken. Uiteindelijk is ie slechts twee keer zeiktenat geregend.

Op vrijdag kwamen Erik en Anne uit Haarlem over voor een logeerpartijtje. Na een moordende pot koehandel die door Smitty gewonnen werd, was het half drie en had de Master al negen uur onafgebroken geborreld. Zaterdag begon dan ook wat wazig en stroef. Maar nog geen vijf uren nadat ie begon, werd het eerste biertje alweer genuttigd door Erik(o) en de Master op het terras voor de D’ Ouwe Brandweer. Marije en Anne meldden zich even later met allebei een mand en wat nieuwe kleren.

En nu, nu zit de Master met een rozige kop te typen. En rest er nog slechts een vrije dag. Die zal zich voor het grootste deel in de omgeving van Heerde afspelen, waar de Father Of The Master morgen zijn vijfenvijftigste verjaardag viert. Zoals gebuikelijk in de famielje Westhof wordt de bijna-jarige straks even gebeld en gevraagd hoe ‘jong’ hij nu is.

Hieronder een foto van toen Daan nog Daantje was en hij op de RSG in Epe zat. Ruim veertig jaar geleden…

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk Daantje!

Jeroen W. zei

Ja, kun je nagaan hoe leuk de grote Daan is! Gefeliciteerd Olle Grieze! Viefenvieftig joar! Watapatja!

Anoniem zei

Je zwager (gebaseerd op je verhaaltje over Prinses Mijke en Zijne Koninklijke Schattigheid Gijs moet dat King Richard a.k.a Wobstar zijn) attendeerde mij op jouw leuke site!

Thom is met een h maar verder leuk verhaal en leuke foto.

groet,

Arnoud

de papa van Thom