maandag, mei 12, 2008

El Jardín

De afgelopen drie overheerlijke dagen stonden vooral in het teken van de tuin. Hoewel, Jandaan, Melissa, Gijs, Mijke, Rie, Lau, Van Muiswinkel en Van Vleuten ook hun aandeel hadden. Maar de tuin speelde de hoofdrol. Hieronder een fotootje van de tuin en de onderdelen die de afgelopen dagen door de Master en Smitty onder handen zijn genomen:


De tuin en bijbehorende activiteiten

1. Bamboe
Bamboe heeft de neiging nogal onbeschoft hard te groeien. Vergeleken bij soorten die 80 cm per dag groeien is die van ons een mietje, maar groeien doet ie. Dus was het weer eens tijd om onze bamboeplant zijn plek te wijzen. Ruim dertig scheuten van gemiddeld drie meter lang zijn met chirurgische precisie verwijderd. Omdat we geen panda hebben rondlopen moesten we de takken ook nog ontbladeren en verwerken tot afval.

2. Planten
Waar de Master de baas is van de grote planten, is Smitty alleenheerseres over alle planten tot één meter vijftig, zeg maar 95% van de tuin. Vandaag en gisteren heeft ze nieuwe planten gepoot, uit de gratie geraakte exemplaren verwijderd en een en ander gereoganiseerd. Alles staat weer inmiddels weer keurig op volgorde van kleur en karakter.

3. Terras
Ruim drie jaar geleden op 1, 2 en 3 april 2005 heeft de Master een terras aangelegd. Een klus die op miraculeuze wijze zonder problemen slaagde. Hoewel, na afloop bleek dat er genoeg tegels over waren om nog een terras aan te leggen. (Bloedpropje bij het bestellen) Vandaag was het tijd om de boel weer te voegen met witzand en om de grindrand weer te updaten. Tussendoor de Giro kijken, dikke prima dus.


De Master op 2 april 2005

Morgen weer aan de bak en daar heeft de Master best wel zin an. Maar voordat het zover gaat de Master nog even zitten op 4. De Ligstoel. Met een heel leuk boekje van Martin Bril, De Kleine Keizer.

3 opmerkingen:

JD Westhof zei

lang haar man!

Anoniem zei

De kleine keizer, over Napie. Niks mis mee. Weer sterk woordenwerk dit verhaal. Tot sinas

Japper

Anoniem zei

Erg mooie tuin Master en NYSmittie, dat je nog op vakantie gaat....
jeuncle