vrijdag, mei 23, 2008

Carl Rohde & The Bob



Dr. Carl Rohde is, naast liefhebber van de hooggesloten kraag, cultuursociologisch onderzoeker aan de Universiteit van Utrecht en trendwatcher. Hij leidt Signs of the Time, een virtueel netwerk van trendwatchers en marktonderzoekers. Centraal in Rohdes onderzoek en werk zijn sociaal-culturele ‘klimaatsveranderingen’. Wat beweegt consumenten? Waar raak je ze mee? Wat fascineert of irriteert hen? Bron: ‘t internet

Gisteren sprak Carl ons toe tijdens een Jongerencongres in de Efteling. De Master was daar samen met kleega’s Hilde en Elsa. De avunt en nacht ervoor brachten we door in Raamsdonkerveer (jaja, aparte kamers!). Raamdonkerveer viel uebrigens lang niet tegen. We konden nog laat terecht in een skitterunt restaurantje (De Ark, onthoud die naam!), een totaalcafe en een leuk hotelletje.

Maar ‘s ochtends dus al vroeg naar De Efteling. Daar was het zonnig en nog rustig. Alsof je uren te vroeg op iemands verjaardag aankomt. We werden door een veel te vrolijke sprookjesfiguur naar het congres geleid, waar de info en cijfers over jongeren ons vervolgens om de oren vlogen. Wat vooral opviel was dat we veel al wisten, bijna alles eigenlijk. Toch waren de colleges best interessant. De Master heeft zijn aanwezigheid nog extra glans gegeven door een aantal goede vragen te stellen. Zelfs Carl was niet veilig voor het spervuur van jullie eigenste Master “Goed punt. Dank je voor die aanvulling!”

Na de goeie les van Carl Rohde (de verhouding teaser/onthulling was helaas niet goed) was het tijd voor het hoofdprogramma: De Zwitserse Bobsleebaan, aka The Bob. Geen probleem voor de Master, en honderden kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Daarna volgde de Piranha, waar Elsa nog even een flinke kletspoot haalde en tot slot hebben we ons als een stel bejaarden door de Grot Met De Verschrikkelijke Turken laten varen.


Zicht vanuit The Bob.

De laatste attractie was de File. Zeven kilometers op de A59. Achteraf was hij veel korter, dus niet echt waar voor je geld.

Conclusie? Jongeren zijn net mensen en andersom.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi verhaal Master. Veel plezier met Marco.
De Heerdenaartjes al op?

Anoniem zei

Master, geweldig mooie fotoos (rechtsboven op je site) van de waterside, vanaf de empire state.
Je weet dat julie tot half Juni 2009 nogmaals kunnen komen, daarna wordt het een "curry in a hurry"
Jeuncle

JD Westhof zei

he master ben je alweer wat opgeknapt?

Jeroen W. zei

He Uncle! Ja jongen, NYC was een onvergetelijke ervaring. We zijn nu financieel nog aan het bijkomen, maar als het ons lukt om de boel op tijd op de rit te hebben, melden we ons weer. Doe mij maar hotdogs ipv curry!

Alles goed daar? Hoest met mn grote neef en lieve tante?