zaterdag, maart 15, 2008

New York, New York (5)

Waar waren we gebliggie-bleven.. Ohja, de Master had iets verteld over Ellis Island. Op dinsdag zijn we naar ons hotel gegaan, het Milford Plaza aan 8th avenue en 45th street. Na het inchecken stond het Empire State Building op de planning. Op de 86e verdieping hebben we ruim een uur gewacht tot de zon onderging. Voordat we ons op de terugweg vergrepen aan heerlijke kebab en wat kouwe pilsjes, hebben we onder andere dit kiekje geschoten...



Op woensdag hebben we de tip van een dolenthousiaste cabdriver opgevolgd. Hij zei dat we lamsvlees moesten bestellen bij een straattentje op de hoek van 6th avenue en 45th street. Hij vertelde dat de eigenaar van dat tentje stiekem een hele rijke stinkerd was geworden doordat hij het lekkerste lamsvlees verkocht en dat honderden Newyorkers dat dagelijks aten. Dat hoef je dus maar een keer aan de Master te vertellen.

Er was geen woord van gelogen. Ruftend naar knoflooksaus zaten de Master en New York Smitty ’s avonds in het pluche van The Majestic. Daar waren we namelijk omdat we naar The Phantom Of The Opera gingen kijken. De Master is geen fan van musicals, maar heeft een geweldige show gezien. Mooi verhaal waarin uiteindelijk blijkt dat The Phantom ook maar een hele gevoelige jongen is met een slechte huid en een stem als een klokje.



Eerder die dag had de Master trouwens zijn slag geslagen op het shoppingfront. Hij was al langer op zoek naar een mooi leren jekkertje. Die zag ie plotseling hangen in Soho! Even later nog een kek zwart broekje en een nieuwe blouse. De Master kon zijn geluk niet op! Voor Marije verliep het shoppen dramatisch. Afgezien van twee riempjes heeft ze niks gekocht. De Master was echter on a roll! De volgende dag trof hij nog een setje uebervette skoentjes aan in de flagstore van Diesel. Marije kon alleen maar toekijken.



Vandaag was La Smith dan ook wat teneergeslagen, maar ze heeft zicht herpakt. Niet met shoppen, maar puur op karakter. Het bezoek aan The Metropolitan Museum Of Art hielp daarbij, dat zeker. Na drie uur dolen door hele oude en hele dure kunst, was het tijd om te gaan. In het zonnetje, dat ons de hele week heeft toegeschenen, zijn we naar Grand Central Station gegaan, waar onze laatste attractie op ons wachtte; oesters in de Oyster Bar! De Master vond ze best wel lekker, Smitty was vooral fan van de chowder, een dikke soep met mosselen en vis.



Morgen gaan we alweer terug! Zondagochtend (Nederlandse tijd) landen we op Schiphol.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wat vliegt de tijd, hè. Zeker als je het naar je zin hebt. En wat hebben jullie veel gedaan. Fijn dat we dit met jullie mee konden genieten, dan is de computer toch wel een fantastisch ding! Ik wens jullie een goede reis terug en dan horen we thuis de rest van de verhalen.
Liefs van jema.

JD Westhof zei

monumentale momenten! de waarheid van het uur komt steeds dichter bij. fasten your seatbelts.....