maandag, maart 10, 2008

New York, New York (3)

De eerste hele dag New York was fantastisch! De Master zit met rode wangetjes en een rozig gevoel van het buiten zijn achter de pc momenteel. Vanmorgen werd ie om kwart voor 7 wakker, deels van de spanning en deels door de lange vlucht de dag ervoor. Na een prima ontbijt stonden Marije, tante Karin en The Master Of The Internet om 11 uur bij het fietsenhok om te beginnen aan een fietstocht langs East River en Hudson River.


Manhattan met Karin, Marije en Waterside Plaza op de achtergrond

Op de fiets zie je New York op een hele mooie manier en van dichtbij. Ons eerste richtpunt was de Brooklyn Bridge. Maar voordat we daar waren kwamen we langs mooie community-gardens, zagen we DUMBO aan de overkant (Google maar es!), passeerden we Manhattan Bridge en moesten we ons door het drukke verkeer wurmen met onze fietsen. Je voelt je op de een of andere manier echt thuis in een stad als je er rondfietst. Met lievelingstante Karin als gids zie je alles wat New York te bieden heeft. Zo zijn we naar Ground Zero gefietst om de bouwput te bekijken, naar het Irish Hunger Memorial geweest, hebben we Jersey zien liggen terwijl we iets aten en dronken langs de Hudson River en hebben we dwars door Wall Street, Chelsea, the Meatpacking District, Tribeca en Greenwich Village gefietst. Hoe cool wil je je fietstocht hebben?



Plaatjes van de Moeder Aller Fietstochten

Toen we rond half drie terugkwamen hebben we even een bak koffie gedronken en stond Central Park op het program. De Master en New York Smitty hebben een stukje gelopen, toen buslijn 15 gepakt en zijn bij 59th Street uitgestapt. Vandaar was het een paar minuutje lopen naar 5th Avenue en vandaar zijn we skuuns het park ingeknald. De Master dacht even dat ie er al eerder was, maar het bleek dat PARK in dit geval een parkeergarage was...

Maar eindelijk stonden we er dan, Central Park, New York City. Het klinkt bijna net zo tof als het is om er rond te lopen. Helemaal als de zon hard schijnt en de eekhoorntjes om je heen in de bomen klimmen. Het was nog even spannend of we op tijd een toilet zouden vinden, maar zelfs dat ging goed. Met een lege blaas keerde de Master terug naar Waterside Plaza.


Een diepteinterview door New York Smitty

Daar wachtte een heer-lijke maaltijd van ome Dick. Rendang Smoor met boontjes en rijs. Die hebben we met z’m vijven opgegeten. Thomas moet helaas keihard leren vanwege allerlei toetsen en werkstukken. Gelukkig zien we hem wel af en toe.

Morgen word er in elk geval geshopt. Soho, here we come!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Gaaf!!!!!!!!
Ik geniet mee.
Groetjes,
Jepa.

Pipien zei

He Jerony en Marije,

Leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven. Geniet ze!

Liefs Pipien

JD Westhof zei

Vet Man!!

NY city is the bom!
Genieten op zien West!

En Marije gaat helemaal los in SOHO

Groetjes JD

Anoniem zei

Hai J en M leuk al die foto,s net of ik er weer sta fietsen in NY is een belevenis zoals zwemmen in een rivier vol met krokodillen niet te beschrijven geniet ze
Herman

Jeroen W. zei

Pa, bro, vrienden, collega's! Ja, het is hier echt helemaal geweldig. Er zijn veel foto's waar deze vandaan komen, dus eenmaal thuis volgt de onvermijdelijke diashow!

Straks naar het vrijheidsbeeld en daarna shopperella!

Groeten uit de Grote Appel!

Jeroen W. zei

En hoi Herman natuurlijk! Bedankt voor je bericht uncle! Je hebt geen woord gelogen over NYC, wat een mooike stad. We hebben poepveel geluk met het weer. De zon schijnt alweer volop, echt super! Groeten van de famielje hier kerel!

Anoniem zei

Een van onze grootste klanten is Hudson Furniture: 433 W14th St, Suite #2F. Mochten jullie nog in de buurt komen, misschien leuk om te kijken! Daarnaast schijnt Moss een hele mooie winkel te zijn, zit in Soho: 150 Greene Street. x Anne

Anoniem zei

He Newyorkers,

leuk zo'n filmpje, goed idee om te gaan fietsen. Mooie foto's. Lekker shoppen, de dollar staat gunstig....

Veel plezier,

X Janine

Anoniem zei

Ziet er goed uit luitjes! Mooi weer, dat scheelt ;) Maak er wat moois van.

Anoniem zei

Dear friends uut grun! Wat een feest dat wij zo mogen meegenieten met jullie belevenissen in the states.. Het ziet er helemaal super uit en klikt ook zo heerlijk gezellig. Werkelijk amazing!!! Dikke tuut van Beukie en Sandrine

Lekker genieten toppers!

Anoniem zei

Ogch heden! Wereldburgers! Een avontuur! Vandaag heeft iedereen in Grun een barslechte start gehad, ergens nabij uw kleine broer heeft een waterdrukleiding het begeven en iedereen berooft van een douche en de mogelijkheid tot het nemen van een kop koffie. Twee basisvoorwaarden om de werkweek met lood in de schoenen tegemoet te treden. Dat soort problemen blijft u verschoond. God zij met u enzo! Ik gun u beide een gewaldig leuke tijd daaro over de plas.

mzl.

Jasper