vrijdag, juli 06, 2007

Rocco & Shadow

Insiders wisten al een tijdje dat er iets bijzonders aan zat te komen. Het volgende was namelijk het geval: Vorige week zaterdag waren The Master en zijn broer even komen kijken bij de open dag van manege Advendo, achter Jandaans huis. Dit omdat ons namelijk gratis ranja beloofd was door de eigenaresse.

Tijdens die open dag bleek maar weer hoe bang we waren voor paarden. Aaien gaat met gestrekte arm en bij elke beweging van de paarden deinsden we achteruit. Jandaan had die dag al even op een paard gezeten, als een soort Pino tussen de kleuters. “Sow! Wat is zo’n paard hoog!” bracht hij uit. “Dit is een pony.”, was het antwoord. Het leek duidelijk; paarden en de broeders West, da’s geen mooi verhaal.

Maar op dagen als deze kruipt er 'iets' in het hoofd van The Master, en zijn broer heeft hetzelfde. ‘Het’ slaat plotseling toe en wordt versterkt door vriendelijke mensen, een vreemde omgeving en natuurlijk gratis ranja. Toen de manegemevrouw langs kwam met een inschrijfformulier voor een proefles, sloeg ‘het’ toe; “West, zullen wij ook?”

(‘Het’ is niet nieuw: Eerder lieten we ons al overhalen tot een jaar lang badminton en daarna tot een jaar lang jeu de boules, inclusief een internationaal toernooi…)

Dinsdag om 21:00 uur was het zover. De Proefles! Die begon, na koffie en twee sigaretten, met het borstelen van twee giganten van pony's, waarbij de Master vooral de kont eng vond om te doen. Jandaan maakte zich er goed van af: ”Deze kont is al schoon hoor!”


Vooraf, bij JD thuis / De laatste zenuwachtige lachjes...

Jandaan kreeg vervolgens Rocco toegewezen; een gemoedelijk oud paard en lieveling van alle kind’ren. Een soort Foppe de Haan onder de paarden. De Master had het veel zwaarder. Zijn ‘Shadow’ heeft een reputatie en dat bewees hij. Bij elk rondje liep hij expres vlak langs de boarding, waarbij het been van de Master rondenlang pijnlijk werd geschaafd.

De filmopnamen zijn helaas wat donker geworden, maar de geoefende kijker herkent in het eerste filmpje The Master en in het tweede filmpje zijn broer.

Tip: Let vooral op onze houding als het paard vanuit ‘stap’ versnelt naar ‘draf’. De bedoeling is dat je als het ware vanzelf op en neer beweegt. Dat hoort eruit te zien als een laag hupje en dan een hogere (zie de ruiter die direct na de Master passeert). Paard en ruiter worden dan minimaal belast. Rocco en Shadow hadden een zware avunt...

The Master:

The Brother of the Master:

Het subtiele gelach kan maar van 1 persoon zijn: onze cameravrouw Marije S.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Master,

Geweldig dat jij en JD nu ook paardenfluisteraar zijn geworden. Jullie treden hierdoor in het voetspoor van de Father of the Master. Hij was namelijk in zijn jonge jaren een fameus ruiter op Ijslandse pony's en Gelderse rijpaarden. Wat heel erg toevallig is dat de het paard waarop the Father reed tijdens zijn logeerpartijen bij tante Antje ook Rocco heette! The father heeft nog een mooie foto van hem en Rocco. Die gaan we bij een volgend bezoek van the Master eens bekijken.
Ga zo door.
Groetjes,
Jepa.

Jeroen W. zei

Echt waar? Dat is wel heel toevallig pa! Marije en ik gaan zo ons stalen ros op, en op weg naar het Leekstermeer. Fijne zondag!

JD Westhof zei

Hey Master,

dat was weer een heel mooi avontuur. Ik telde er net weer zeven en volgens mij reageerden de paarden ook al op mijn stem. Vooral toen ik Rocco riep!

groet Pino!

Anoniem zei

wederom een leuk avontuur! Iedereen reageert, dus ik kan niet achterblijven. Ik had er heel graag bij willen zijn, jammer dat de foto"s te donker waren! Vanmorgen zijn wij op het stalen ros gestapt en hebben bij Nol op het terras gezeten. Genoten van de prachtige omgeving bij de Ijssel en de ooievaars gezien. Fijne zondag en tot mails. The Mother of...

Jeroen W. zei

He Mother! Je wordt zo langzamerhand een echte groupie van de Master! Goed bezig! Liefs uut Grunn!

Anoniem zei

Goedemorgen beste Master,

Een nieuwe week, een nieuw geluid.
Veel succes en plezier.
Ook met paard/ponyrijden.
Groetjes,
Jepa.

JD Westhof zei

master!

ik heb de filmpjes al weer een paar keer bekeken...Skiterend!!!

lach me kapot vooral om jou Wef

Unknown zei

A horse, a horse, my kingdom for a horse!

Meaning:

One of Shakespeare's best known lines. The quotation is sometimes now repeated ironically when someone is is need of some unimportant item.

Origin:

From Shakespeare's Richard III, 1591/2:

CATESBY:
Rescue, my Lord of Norfolk, rescue, rescue!
The king enacts more wonders than a man,
Daring an opposite to every danger:
His horse is slain, and all on foot he fights,
Seeking for Richmond in the throat of death.
Rescue, fair lord, or else the day is lost!

KING RICHARD III:
A horse! a horse! my kingdom for a horse!

CATESBY:
Withdraw, my lord; I'll help you to a horse.

Anoniem zei

oh wat mooi!! Vooral na een avondje drinken... Ik wil ook wel een keertje mee paardje rijden. Kan het best goed. Heb vroeger veel op het paard van mn buurmeisje gereden, dus ik zal jullie weleens even laten zien hoe je in draf op en neer moet bewegen..Haha!

Huuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhuuuuhhhhh van Renee!

Anoniem zei

Beste Masterzoon,

De Olde Grieze zit weer op zijn post na een geweldige 4-daagse week. Ben heel benieuwd naar je salarisgesprek van vandaag.
Succes en groetjes,
Jepa.

Anoniem zei

Je moet hier wel een hele erge liefhebber zijn of anders heel veel geduld hebben...

Anoniem zei

Heey leuk he op Rocco en Shadow?
Het is toevalig maar ik zit ook op manege Advendo en als je het niet geloofd zeg ik de pony`s wel op+de lesgever Beauty-Rinus-Kwiebus-Rocco-Lieva-Romario-Shedow en Wisky is is weg Lieva is daar de inplaats van en dat is mijn schat maar wat is joun naam misschien ken ik jou wel

Anoniem zei

En vergeten maar de lesgever heet Ananias Fiori Gree vroeger was Ananias de lesgever toen Fiori en nou is het Gree