zondag, juli 29, 2007

Mooie jongens!

Welkom terug bij de Master! Sinds 6 juli is er niet meer gepost vanwege tijdgebrek, vermoeidheid, gebrek aan inspiratie en andere oude-mannen-kwalen. Maar vandaag, dames, heren en Jepa, doe ik extra uitgebreid verslag van een bezoek van Ome Dick aan Groningen en de afgelopen 44 uren op Vlieland.

Afgelopen woensdag heeft de Master bij uitermate hoge uitzondering een jaarclubavunt laten schieten. Niet voor niets natuurlijk, de Master laat zich een avuntje met z’n mede-Nachtvorsten niet zomaar ontzeggen, maar Ome Dick kwam naar Groningen en tja, dat moet gevierd worden!



Wie Ome Dick is? Dick is de oudste broer van the Father of The Master. Na hem kwamen Herman (zie eerdere post) en Geert-Jan nog. Dick heeft in Groningen iets moeilijks gestudeerd en is toen vrij snel met vriendin Karin voor Unicef gaan werken. Dat hebben ze gedaan in Costa Rica (4 jaar), Guatemala (4 jaar), Brazilie (4 jaar), Brussel (4 jaar) en Boekarest (4 jaar). Karin kreeg daarna een mooie baan (de baas van alle arme kinderen ter wereld!) in New York, waar ze inmiddels al 6 jaar wonen. Ze hebben een dochter, Saskia (zie eerdere post) en een zoon Thomas (daar hoort u nog van!)

Terwijl Karin nog wat armoede wegwerkte vanuit New York, Saskia in Barcelona de beest uithing en Thomas datzelfde deed in Lissabon (de Master kwam voordat ie 22 was Nederland niet uit…) was Ome Dick in Groningen om lekker bij te kletsen met zn twee favoriete neven.

Nadat we gezellig in een zeldzaam zonnetje op het terras van de Stadtlander hadden gedineerd, zijn we naar de farm van Jandaan gegaan om een lekker potje te jeu de boulen. De pot startte spannend, maar uiteindelijk nam de Master steeds grotere afstand en sleepte met 13-7-6 de winst binnen. Voor de verliezers een mooie les in efficientie, voor de Master een avond als alle andere.

Daarna lekker gekletst en gelachen, waarna de Master om half twaalf huiswaarts ging. Snel een revanche plannen Dick? The Master pakt de handschoen graag op!

Maar nu even niet. De Master zit er namelijk momenteel fysiek en psychisch volledig doorheen. Watskeburt? 44 uur Vlieland.


Lekker eten in 'Stad' / Dick spreekt

Vlieland was van 1989 tot en met 1996 de plek waar de Master z’n muzes vandaan haalde. Van Barbara tot Anais, van Karen tot Machteld, met allemaal beleefde hij prachtig mooie, romantische en tot veler verbeelding sprekende romances op ‘The Island Of Love’. De combinatie van regen, tentdoek, washokken, de Seefaert en de Stoep trokken de Master en z’n vrinden elk jaar weer naar het Noorden.

Toen leerde de Master Marije kennen. Zij bracht naast stijl, inhoud, smaak en rust in 1997 ook het begrip zonvakantie in het leven van de Master. Sindsdien was Vlieland niet meer in the picture geweest. Maar nu was het tijd voor een reunie. Samen met Rie & Tie (a.k.a. DJ-duo De Enthousiaste Gasten) en zijn lievelingsbroer Jandaan vertrok de Master afgelopen vrijdag met de boot van 14:15 uur naar Vlieland.

Het verschil met de topjaren 1993-1995 was enorm. Waar vroegah al vanaf de boot de eerste meisjes gespot werden, huurden de vier volwassen mannen nu eerst een fiets. Na het inchecken bleek dat ook meteen de laatste volwassen actie.

Niet minder dan twee uren waren nodig voordat de Visdief van The Mother & The Father of The Master goed stond. Zonder de deskundige hulp van Kim waren we nu nog bezig geweest. Maar toen ie stond, stond ie goed! Jepa mocht trots zijn!

Nadat alles geinstalleerd was, zijn we een bodem gaan leggen in het dorp en om 10 uur stonden de eerste 100 bier op tafel. Dat was het begin van een zware maar korte avunt. Rie, Tie en de Master lagen om 1 uur al in de tent. Daar werd, onder het genot van een enkele pretsigaret nog wat nagegiecheld, tot we in slaap vielen. Net op dat moment besloot een buurman te gaan snurken en nog later een klein kind om haar moeder te roepen. Toen we dan eindelijk de slaap vatten, moest de Master vier (!) keer achter elkaar plassen. Om 07:00 uur kwam Jandaan terug van het strand en die heeft ons de resterende 3 uur wakker gehouden met zijn allesverwoestende ademhaling.


Tie en West in windkracht 63 / De Visdief staat weer na al die jaren / Tijd voor een 'Meneertje' / Wessie doet sisa

De volgende dag begon dus met drie zeer gekreukelde mannen van middelbare leeftijd en Jandaan die lekker uitsliep. Na een lekker ontbijt in De Bolder, een pot midgetgolf (logischerwijs gewonnen door Jandaan, hij had WEL geslapen) begon weer een nieuw piekuur. Ditmaal om 17:00 uur op het terras van de Bolder, in de volle zon.

Veel bier in korte tijd op een zonovergoten terras dus. ‘s Avonds mosselen gegeten bij de Lutine en daarna door naar weer een nieuw piekuur. Daar knakten de Drie Mannen Van Middelbare Leeftijd. Nadat we in de Stoep, waar we tussen de 14-jarigen stomtoevallig collega Pipien tegen het aangeschoten lijf liepen, hadden gehoord dat daar het zelfde bandje aanstond als in de Seefaert, besloten we naar de tent te gaan.

Eenmaal horizontaal sliepen we bijna, toen 1 van de mosselen die de Master had gegeten zich begon te misdragen en hem tot ellendig veel toiletbezoek noopte. Wederom laat gaan slapen, maar toch nog vier a vijf uurtjes gemaakt. Jandaan meldde zich om 09:00 uur. Geen slaap, wel een ervaring rijker.


Rie, een hele mooie jongen / Tie & Rie / Jandaans mooiste dag / Rie & Tie verbranden / De Master bij kaarslicht / Zoek de 'Enthousiaste Gasten'...

Al met al gewoon een geweldig weekend dus en morgen weer hard aan de slag! Vanavunt slaapt de Master weer lekker bij z’n meissie. Rrrrrrrrr…

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Master,

Wat een plezier om jouw prachtige en humoristische verslag over Dick en Vlieland te lezen. Net alsof ik er zelf bij was.Jema en ik hebben vandaag en gisteren diverse malen de webcam van de Stortemelk bezocht en geconstateerd dat jullie enorm mooi weer hebben gehad. Je ziet ook aan de Visdief dat hij het fijn vond weer op de Stortemelk te staan.
Tot gauw.
Jepa.

Jeroen W. zei

Ha die pa! Graag gedaan! En het werd tijd he? Vlie was super, het weer ook. De Visdief hangt nu te drogen bij JD. Tot snel! Lfs Jeroen

Anoniem zei

Goedemorgen Master,

Al een beetje wakker?
Veel succes weer deze week en tot
Masters.
Jepa.

JD Westhof zei

Hey Master,

Bedankt, ik heb de broek weer vulle van het lache!

Ik had al helemaal afkick verschijnselen van Vlie en was zelfs alweer wat verdrietig, maar met deze vette storie Master ben ik weer in mijn sas. Heel tof, bedankt jonge.

groet de master of the midget!

Jeroen W. zei

Whahaha!! Had je de Blues jongen? Anders pak je de boot toch weer?

Anoniem zei

Prachtig verslag, ik stuur gewoon dit door aan de mensen als ze me vragen hoe het was. Ik kwam zelf niet verder op de vraag "Wat hebben jullie allemaal gedaan dan?" dan het antwoord: Ehm, nou op zaterdag gedouched... En verder? ehm............... neuh, gedouched.

Weer technisch zeer prettig uitgepakt allemaal en ik heb mien de kop knap rood met een fraaie afdruk van de zonnebril erin. 2 puntjes ter evaluatie: volgende keer dus zelf muziek en een van der Valk hotel mee. Niet dat de Visdief zich niet kranig heeft gehouden hoor, veel kraniger in ieder geval dan de mannen van 30+, zoals jullie in het verslag hebben kunnen lezen. 1x om 12 uur naar bed en 1x om half een, Prachtig moyenne, ik meende nog kinderen van onder de 10 op het terrein te horen spelen.

1 conclusie kunnen we in ieder geval rechtvaardigen. Stuk voor stuk, hele mooie jongens, maar het beste is er wel af..... en dat geheel zonder gĂȘne afgelopen weekend geetaleerd... skitterund, hulde en waarvan akte!

Rie

www.mooiweer.nl
www.goednieuws.nl

Jeroen W. zei

Goddomme Rie, je zou een blog moeten beginnen www.mooiereactiesvooropjeblog.nl!

Volgende keer een VdV-hotel mee, ben ik voor! Maar ik vond dat je je sterk hield Rie! Mooie jongen... met karakter!

Anoniem zei

Vlieland? Echt? Hmmm...ik vond het al zo'n grote trein...

Mooiejongens.nl