zondag, maart 15, 2009

De Tweede Grote Reis

Er staan grote dingen op stapel voor de Master en zijn meisje. Over een paar dagen begint hun Tweede Grote Reis. Ging de Eerste naar New York, deze brengt de Master en Smitty naar Zuid-Afrika! Motief voor de onderneming is de brullef van Ovi en Tiets. Beide wonen in Johannesburg, maar hebben de wijnvallei bij Kaapstad gekozen als décor-amoureux. Aangezien de Master nogal bang is voor rellende negers, heeft ie daar niet tegen geprotesteerd. Die heeft veel liever een koel briesje en een eigen zwembad, dan inzicht in de diepe kloof tussen arm en rijk. Daarover leest ie wel in de krant. Speciaal voor jou biedt de Master alvast een korte reisimpressie. Vliegt u even mee?


Heuvels vlakbij Franschhoek

De dagen rondom de brullef vinden plaats in en rondom Franschhoek. In dat gebied vind je alle belangrijke wijnhuizen van Zuid-Afrika (bedankt Japper!). En druiven groeien, zoals je weet, alleen bij mooi weer, groene heuvels en indrukwekkende natuur. Zodra de Master en Smitty weer ontneveld zijn, verblijven ze drie dagen met vrienden Robert, Liliane en Keizertje in Kaapstad, daarna gaat de reis naar Addo Elephant Park. Daar zullen Marc, Smitty en de Master zich staande moeten houden tegenover de pufadder (de gevaarlijkste slang van Afrika), leeuwen en uiteraard olifanten.





ALS de Master dat overleeft, mag ie Marc op het vliegtuig zetten en met Smitty doorrijden naar Nature Valley, bij het Tsitsikamma National Park. In dat Park hebben ze niks te vrezen, afgezien van otters en mosselen.

De laatste vier dagen worden doorgebracht in Kaapstad. Op de agenda staan Kaap de Goede Hoop, veel Sundowners, de Tafelberg (met de gondel!), Robbeneiland en restaurant Mama Africa.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

fabeltastisch, een hele goede reis
jeuncle

JD Westhof zei

Dat wordt genieten op zien best!

Jandaan

Anoniem zei

Ik sluit me helemaal aan bij mijn jongste zoon.
Dat wordt genieten op zien best West!
Groetjes,
Jepa.

Anoniem zei

Zijn het de beste wijnhuizen van zuid Frankrijk die je daar vindt? Dus chateau Margot komt eigenlijk daar vandaan...! Neem je wel het juiste vliegtuig dan! Veel plezier en wees niet bang om ook te genieten van de spinnen, het onweer en de zuid franse wijnen.

Tot sinas!

Natasja Oosterloo zei

Heel veel plezier! Geniet ervan, maar ik denk dat dat wel gaat lukken :)

Edd!e zei

Allemachtig prachtig! Lekker genotteren daar!