zaterdag, februari 07, 2009

Herinneringen Aan Hilbert


Vandaag is echt zo’n dag waar de Master met volle teugen van geniet. Niet te laat z’n mandje uit, lekker ontbijten, espressootje, boadskipjes doen, verwarming aan en dan pontificaal voor de pit om schaatsen te kijken. Want voor een WK allround blijft de Master thuis.

Toen de Master nog een klein mastertje was, zat ie al hele weekenden naast Jepa op de bank. Schemaatje uit de krant erbij, kijken en dan maar rekenen en hopen dat Rolf Falk Larssen niet sterker was dan Hilbert van der Duim, dé held van Jepa en de Master. Altijd als de Master aan Hilbert denkt en dat doet ie eigenlijk best vaak voor een volwassen vent, dan denkt ie aan het WK van ’83, waarbij Hilbert als regerend kampioen in een regenboogpak moest rijden. De Master had al snel in de gaten dat er een vloek rustte op dat pak. En dat bleek. Hilbert reed als een natte krant en Rolf Falk Larssen won. Daar is de Master toen dagen lang ziek van geweest.

Later kwamen Hein Vergeer, Leo Visser, Rintje, Falko en nog wat anderen, maar niemand heeft de plaats van Hilbert ingenomen, hoewel Hein Vergeer een eind kwam. Maar sinds de Master Hein eens aansprak in discotheek de Palace en Hein hem totaal geen aandacht schonk, was dat ook van de baan. Zoiets zou Hilbert nooit doen. De Master zou Hem trouwens ook niet durven aanspreken, dat scheelt natuurlijk ook.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi verhaal. Veel plezier met skaatsen kieken. Vandaag weer te laat bij het postkantoor, na de koffie bleek ie dicht. Maandag nieuwe kansen. Spannend!

Japper

JD Westhof zei

genieten op zien best!

Anoniem zei

Geweldig verhaal Master. Complimentos. Sven Kramer zo tegen Bokko en dan is de buit binnen. Genieten op zien best! Veel succes morgen en de rest van de week.
Jepa & Jema.