zondag, december 07, 2008

Berth Is Zestig!


Dit is het silhouet van Berth, de favoriete schoonvader van de Master. Berth werd afgelopen week 60 jaar. Om dat heuglijke feit te vieren, toog de famielje Smith met aanhang naar The Island Of Love; Schiermonnikoog. En niet voor een dagje maar voor een heel weekend, in één huisje.

Voor Gijs was het allemaal wat verwarrend. Hij was er een avond langvan overtuigd dat hij vanaf nu samen met ons in het vakantiehuisje woonde. Wat ie overigens prima vond, zijn huis in Haren was ‘toch een beetje oud’. Mijke had het ook prima naar haar zin. Ze wordt met de dag schattiger en hobbelt de hele dag achter Gijs aan.

Omdat we op 5 december onze eerst avond in Huize Bergzicht doorbrachten, had de avond een duidelijk thema: Sinterklaas. Zowel Gijs als Mijke waren daarom verkleed als Pietje. Rond 6 uur zette de goede Sint drie zakken vol cadeaus voor onze deur. Gijs heeft vanaf dat moment niet meer normaal kunnen praten. Hij kreeg twee dobbelstenen waarmee hij steeds moest proberen om een zes te gooien. Soms duurde het even (Gijs speelt nooit gemeen), maar als er een zes viel, dan mocht hij weer een cadeautje uit de zak halen. Dat leverde mooie taferelen op.



De Master gierde het uit toen hij Gijs na minutenlang gooien met een bijna paarse kop, hysterische ogen en overslaande stem hoorde krijsen dat ie een zes had gegooid! Helemaal mooi is dan de blik in zijn ogen als het cadeautje niet voor Gijs was. Maar opvallend genoeg waren (bijna) alle cadeaus voor Gijs en Mijke. Gelukkig maar.

Gijs kreeg een electronische gitaar met ingangen voor je ipod en godzijdank ook voor een koptelefoon. Berth, zestig jaar en dus geen liefhebber van ander dan houten speelgoed, zag het met lede ogen aan. Mijke was, nadat ze een kassa had gekregen, niet meer geinteresseerd in wat ze daarna kreeg. De Master heeft dit weekend zo’n twintig keer dezelfde maiskolf gekocht en afgerekend bij Mijke.



Na Sinterklaas stonden er eigenlijk alleen nog wandelingen, fietstochten, potjes koehandel, flessen drank, goeie gesprekken en heel veel gezelligheid op het programma. De Master heeft rode wangen van vermoeidheid, maar voelt zich weer herboren! En wat is Schier toch een mooi eiland!

Geen opmerkingen: