zaterdag, november 22, 2008

Ontroerend Goed



Vandaag vond een onroerend-goed-swap plaats. In Heerde was de woonkamer van Jepa en Jema klaar om weer in oude glorie hersteld te worden. Hoewel, oude glorie, zeg maar nieuwe glorie potverdorie. Naast een nieuwe veranda en een nieuwe keuken, beschikken Jepa en Jema nu ook over een enorme oud-teaken-tafel. Zo eentje waar je de hele dag aan blijft zitten omdat ie zo lekker groot, gezellig en mooi is.



Genoemde nieuwe oud-teaken tafel maakte een aantal andere meubels overbodig, en dan staan Jandaan en de Master (samen met Marije) snel op de stoep om die meubels mee te nemen naar het Hoge Noorden. Ze hadden er zelfs een bus voor gehuurd, die meubelgieren! De deal: verhuizen in ruil voor de spullen.

Ondanks de sneeuw en gladheid zat het werk er om drie uur al op. De Master en Jandaan vlogen elkaar tussendoor een keer vol in de haren en Jepa was vooral druk met het coordineren van Jema, het was weer ouderwets leuk.

En dan de oogst! Kijk en huiver. Een mooie buffetkast en een eiken tafel. Alles staat al op z'n nieuwe plek.



Lieve Jepa en Jema, bedankt en het was super gezellig vandaag!

De Master bedenkt zich trouwens net dat er toch nog een kleine ramp is gebeurd. Hij heeft anderhalve kilo balkenbrei in de koelkast van Jema laten liggen... sjait!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat ziet er geweldig mooi uit.
Jepa gaat nu naar zijn bedje.
Bedankt voor de balkenbrij (-:).
Het was weer top vandaag.
Fijn weekend verder.
Jema&Jepa.

Anoniem zei

Zie het bericht dat ik net aan mijn beste collega's stuurde:
Laatste nieuws uit de Fuchsiastraat zie The Master http://themasteroftheinternet.blogspot.com/2008/11/ontroerend-goed.html
Succes deze week en groetjes,
Jepa.

JD Westhof zei

Master, wat staan die spullen mooi in jullie interieur!
Kom je ook snel mijn interieur bekijken.
Volgens mij zijn we een onderdeel vergeten voor de tafeltennistafel!!!

Anoniem zei

balkenbrij, het water loopt jeuncle al uit de mond. Nog vier weken en dan kan ik aan de kerst balkenbrij, heerlijk. Master ik kan begrijpen dat je liever de tafel vergeten was maar het moet gezegd je woonkamer ziet er tof uit. De fuchs ook trouwens

Anoniem zei

balkenbrij, het water loopt jeuncle al uit de mond. Nog vier weken en dan kan ik aan de kerst balkenbrij, heerlijk. Master ik kan begrijpen dat je liever de tafel vergeten was maar het moet gezegd je woonkamer ziet er tof uit. De fuchs ook trouwens

Eelke de Boer zei

"w.v.t.t.k"
wat een schitterende tafel! Die zal vast en zeker wat jaartjes meegaan!

Anoniem zei

MAAK HET DAN MAAR ZELF....
Recept balkenbrij

Ingrediënten
1 kg platte magere platte ribbetjes
rommelkruid of balkenbrijkruid
laurierblad
ui
grof gemalen peper
knoflook
ca 1 kg boekweitmeel
Bereidingswijze
De ribbetjes in een grote pan met water flink lang laten koken en kruiden met laurierblad, ui, grof gemalen peper en knoflook. Als ze mals zijn alles door een vergiet overgieten in een andere grote pan. Het vlees van de botten halen, terug doen in de bouillon en opnieuw verhitten. Daarna rommelkruid of balkenbrijkruid toevoegen. Dan zoveel boekweitmeel zo snel mogelijk in één keer toevoegen tot met snel roeren een erg dikke brij ontstaan is. De brij overgieten in nat gemaakte schaal resp. schalen. De schaal resp. schalen in de koelkast bewaren.

Japper