zondag, november 02, 2008

‘Dit is een afzuigcentrale!’


Vrijdag 31 oktober waren Jepa en Jema 35 jaar getrouwd! Tijd dus om, samen met Marije, Jandaan en Melissa naar Heerde te togen. Wat ook inhield dat we eindelijk de pas gebouwde veranda en de nieuwe keuken aan de Fuchsiastraat konden bewonderen. Jema was al dagen zenuwachtigbenieuwd naar onze gezichten.

Nu had de Master al wat gezien tijdens een tussendoorbezoek, maar nu de veranda helemaal klaar was, was het toch weer een verrassing. Wat IS het mooi geworden! De veranda is helemaal gemaakt voor het huis. Binnen wachtte de spiksplinternieuwe keuken met La Canche-fornuis, een plaatje!


Das Keuken

Jepa begon meteen met het demonstreren van de diverse nieuwe features, waaronder de ijsblokjesmachine ‘Syl! Hoe werkt dat ook weer?’, de nieuwe kraan ‘Kijk Jumpo, een zeeppompje!’, afzuigkap ‘Dit is geen afzuigkap, maar een afzuigcentrale!’ En zo kwamen alle elementen langs.

Na ‘s avonds o-ver-heer-lijk gegeten te hebben in Italiaans restaurant Elba in Hattem, vertrokken Marije en de Master weer naar Grun. Daar gebeurde vandaag lekker weinig, tot 4 uur vanmiddag. Toen stootte Marije een volle bak thee over het toetsenbord van de iMac van de Master, waardoor de Toekomst Van Het Internet plotseling in groot gevaar kwam.

Maar op kritieke momenten als deze is de Master op zien best. Hij realiseerde zich dat het koopzondag was en snelde meteen naar de Saturn. Daar zocht en vond hij voor vijf tientjes een heel mooi nieuw toestenbord. Platter, stiller en nog mooier dan de vorige!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

jeparents hebben er een masterlijk huis van gemaakt
jeuncle

Anoniem zei

Hey Jeroen,
Dan is er zondag iets misgegaan met mijn reactie. Opnieuw een geweldig stuk proza over een geweldige verbouwing. Bedankt.
Groetjes,
Jepa.
PS: jullie hebben ook een heel mooi raam.

Anoniem zei

Zie nu ook wat er misgaat. Het lukt alleen als je anoniem als idenditeit kiest!?
Jepa.