donderdag, februari 28, 2008

Half Mens, Half Magnum Almond

Bijna vier weken geleden, op 3 februari, heeft je geliefde Master een anderhalf uur durende klap in zijn gezicht gekregen tijdens de intake bij de sportschool. Tijdens die gitzwarte sessie werd het ooit zo machtige lichaam van de Master aan een nietsontziende test onderworpen. De resultaten waren nog erger dan gevreesd.

De test begon met een conditietest. Tien minuten fietsen met een klein verzet. De Master dacht dat alles goed ging, maar daar dacht Erik (de instructeur) heel anders over. De conditie was onder het gemiddelde.

Toen moest de Master plaatsnemen op een “Body Composition Analyzer (BCA)”, een soort weegschaal die elektroden door je lichaam stuurt en op basis van de snelheid waarmee de signalen terugkomen, kan bepalen uit welke onderdelen je lichaam is opgebouwd. De Master bleek voor 25,5% te bestaan uit vet. Dat deed even pijn. Hij wist wel dat ie niet volledig vetvrij was, maar de gedachte dat hij half mens-half Magnum Almond was, kwam hard aan.


De Body Composition Analyzer

Dagelijks sleepte de Master dus 23,5 kilo vet met zich mee. SleepTE, want er is hard gewerkt de afgelopen weken. Drie keer per week geselt de Master zijn lichaam. Op maandag tijdens Bodypump, op dinsdag, woensdag/donderdag en in het weekend op de crosstrainer en martelwerktuigen als de “Abdominal Crunch” en de “Chest Press”.

En vandaag, 25 dagen na die zwarte dag, eiste de Master een nieuwe analyse. Hij gaf zijn lengte door en nam plaats op de BCA. Pats, weer een tik in het gezicht. Het vetpercentage was gestegen met 3,7%! Gelukkig bleek dat hij de verkeerde lengte had doorgegeven. Pfoeh!

Uiteindelijk kwam het langverwachte resultaat. En het zat goed! De Master heeft in 25 dagen tijd, 2,1 kilo vet verbrand. Daarmee is het vetpercentage teruggedrongen naar 23,3%! Vanaf nu gaat het de goede kant op! Hell yeah!


Links de oude, rechts de nieuwe Master...

6 opmerkingen:

Pipien zei

Magnum Almond is lekkerrrrr. Als je je maar happy voelt. Daar gaat het om, toch?

Jeroen W. zei

Hoi Piep! Jazeker enof het daarom gaat. Enneh, beter een Magnum, dan aaleen het stokje, toch?

Tot di?

Anoniem zei

"Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap." Vraag maar aan je vader...

Japser

Jeroen W. zei

Japs, mooi gesproken jongen! Eigenlijk ben jij een oude wijze chinees in een verkeerd lichaam!

Pipien zei

Haha, alleen een stokje, das vies ;-)!! Fijn weekend en zie je dinsdag

Anoniem zei

Goed bezig zoon!
Ga zo door en gij zult spinazie eten.