dinsdag, januari 15, 2008

De Wille, Vast As Stoal


Gisteren hebben Marije en de Master de trots van het Noorden fel verdedigd op de Grote Markt. Hondsbrutale Drenthen hadden het in maart 2007 in hun hoofd gehaald om met 1013 mensen tegelijk het Drents volkslied te zingen. Van dat soort grappen houden we hier niet. En dus stonden er gisteren op een doodnormale maandagavunt 2822 mensen op de Grote Markt om de Drenthen hun plek in het Guiness Book of Records af te pakken. Alles was geregeld; een notaris, een telteam, cameraregistratie, hekwerk, bier en t-shirts met de tekst, zodat iedereen zich de spreekwoordelijke kloten uit de broek kon zingen.



Aangemoedigd door Burgervader Wallage klonk om acht uur ‘s avunts het Grönnens Laid. In 1919 geschreven door Geert Peis Pzn. (pseudoniem van Gerhard Willem Spitzen– TMOTI). Na bestudering van de foto’s van de zingende massa bleken 3 mensen niet mee te hebben gezongen. Daar hoorden de Master en z’n kippie in elk geval NIET bij!

4 opmerkingen:

JD Westhof zei

Ja dat is mooi mooi mooi man!

Anoniem zei

Moet ik dit zien als een stap naar een carriere als volkszanger...?! Ben je de markt aan het verkennen ofzo?! Ik wens je het beste, maar geef je baan nog maar niet op.

Jasper

Anoniem zei

Hey Master,
Alweer een geweldige sfeerimpressie.
Zeer bedankt. Heb het verhaal gehoord van Marije via Jema. Dat gaat lukken, zul je zien.
Heel veel succes en plezier,
Jepa.

Anoniem zei

Hey Master. Fijn dat je erweer bent met je mooie vriendin.
Veel succes weer deze week.
Groetjes,
Jepa.