zondag, september 28, 2008

Eén Doldwaze Dag in Bedum

Afgelopen donderdag is de Master naar Picnic’08 geweest, het jaarlijkse geestverruimende congres over design, communities, techniek en interactie. Was Picnic vorig jaar nog een tweepersoonsreisje, dit jaar ging de voltallige kern van Young Einstein naar het Westergasterrein. Ons budget liet helaas maar één dag Picnic toe. Per dag betaal namelijk je het lieve sommetje van 637 euri en dan krijg je niks extra’s. Afgezien van een lekker mandje voedsel. En gratis koffie, dat dan weer wel. Inspiratie kost geld tegenwoordig.

Na een martelgang bij de registratiebalie, waar in tegenstelling tot wat je zou verwachten, geen techniek geschuwd werd die het wachten kan verlengen, kwamen we binnen bij een interview met Mike Fries, de directeur van Global, een wereldwijde Pay-TV-aanbieder. Daarna zagen we de lezingen waar we voor waren gekomen; ten eerste vertelde Michael Tchao, general manager van Nike Techlab over de noodzaak van digitale marketing van Nike, een fantastische presentatie.


Lekker vroeg op weg, Rafi Haladjian, komisch duo Elsa en Jeroen, Maarten netwerkt.

Na Michael kwam een wat verstrooid uitziende vijftiger het podium op, op het eerste gezicht iemand die een kabeltje kwam pluggen. Het bleek Rafi Haladjian, chairman van Violet. Violet heeft o.a. de Nabaztag bedacht en verkocht. Geloof de Master maar; daar is goed aan verdiend. Wat volgde was een grappige, boeiende en vooral inspirerende presentatie over de ‘Connectivity of Rabbits and all other things’. Zelden zo’n leuke presentatie gezien.

Daarna werd het eigenlijk alleen maar minder, met als tragisch dieptepunt de lezing van Bas Kennis (keyboardspeler bij BlØf) over de inzet van multimedia bij de verkoop van albums. Goed dat ze het doen, maar slecht gepresenteerd, geen snipper vernieuwing en dus al helemaal niet inspirerend. Jammer de pammer. Om negen uur was de Master weer thuis.

Wie over inspiratie nooit te klagen heeft, is Lineke, de lievelings-schoonmoeder van de Master. Was ze een paar jaar terug nog ‘Juf Lineke’ op De school met Den Bijbel, tegenwoordig is ze kunstenares. Gisteren was ze met haar werk te vinden op een kunstmarkt. Dat met kunst niks te verdienen is, is een fabeltje. Het leken de Doldwaze Dagen in de Bijenkorf wel! Ze beeindigde de dag honderdvijftig euri zwaarder en kilo’s kleurige kunst lichter.


De kraam vlak voor de toeloop van de horden..

Vandaag hadden de Master en Smitty het ambitieuze plan opgevat om op de 9:30 uur boot naar Schiermonnikoog te staan voor een dagje uitwaaien. Nauwlettend werd de avunt ervoor het weer in de gaten gehouden en topberaad zaterdagnacht leidde tot de beslissing om te kiezen voor plan B: uitslapen, rustig ontbijten en daarna een wandeling in Drenthe, in Natuurpark Dwingelderveld. Eigenlijk net zo lekker! Over lekker gesproken...

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Jeroen,
Mooi verhaal weer en wat een lekkere vriendin heb je (-:)!
Gaat het goed met haar?

Wij gaan nu naar Elly & Bernard ivm 30 jaar getrouwd.
Veel plezier en succes deze week.
Groetjes, ook aan Marije en je schoonmoeder,
Jepa.