woensdag, september 12, 2007

Molyvos 2007


Kalispera allemaal! We zijn weer thuis. En heel gelukkig. Eindelijk weer lekker douchen met een doucheknop die hoog aan de muur vastzit en na het breien van een bruine trui gewoon het gebruikte toiletpapier doorspoelen, om maar twee van de geneugten van NL te noemen. Maar eerlijk is eerlijk, Lesbos was heerlijk. En dat rijmt. Voor de fans van de Master volgt hier een uitgebreide samenvatting, fotografisch ondersteund.

Op vrijdag 31 augustus kwam de Master aan op Lesbos, waar het gierend heet was. De eerste dagen liep de temperatuur overdag op tot boven de 40 graden, en ‘s nachts dook die niet onder de 25. Slapen was daardoor moeilijk, maar met alle deuren en ramen open, koelde het voldoende af. In het vliegtuig zat de Master naast een lief meisje uit Nederland waar het goed mee klikte en die ook meteen bleef slapen.

Op de eerste dag huurden we meteen een scooter en dat was geen overbodige luxe. Molyvos is een skitterunt dorpje, maar de stijgingspercentages waren zonder uitzondering van de buitencategorie. Elke straat was een kuitenbijtertje en de doordat de wegen in Molyvos voor het laatst gestraat waren in 1541, moest je ook nog bij elke stap goed uitkijken dat je niet door je hoeven ging. Dan is het best lekker als je ook met 60 km/uur op je 50cc Piaggo naar boven kunt knallen. Stevig omarmd door Marije die tevens de controle voerde over de richtingaanwijzer.



Gedurende de eerste 4 dagen bleef het erg warm, tot het weer ineens omsloeg. Van de een op de andere dag zaten we ‘s ochtends te ontbijten met een trui en jas aan en moest de Master een jekkertje aan op de scooter. Van een zo’n koudere dag hebben de Master en Marije gebruik gemaakt om een lange tocht over Lesbos te maken. We zijn toen naar Skala Sikaminea gereden, zo’n 20 km verderop. Een rit door de hoogste bergen van Lesbos met aan beide kanten hele mooie vergezichten. Toch was dit de eerste en laatste excursie.



‘s Middags hebben we ons dorpje wat verder verkend en dat was nodig ook. De Master haalde ‘s ochtend brood bij een bakkertje, waarbij de heenweg soms 10 minuten duurde en de terugweg slechts 2, of andersom. Molyvos is in de Middeleeuwen gebouwd en toen was het helemaal ‘hot’ om de dorpjes als labyrinth te bouwen, tegen een invasie van Turken of anderen. Dat ze dat van dat doolhof goed begrepen hebben, blijkt wel uit het feit dat Molyvos maar 2 keer echt veroverd is. Waarschijnlijk door veroveraars met TomTom.



Na een paar dagen werd het weer snel beter en konden we weer verdergaan waar we gebleven waren; lezen op het strand! Dat deden we zonder uitzondering bij Ippocampus aan het strand van Anaxos. Ippocampus werd gerund door een echte hippie. Ze vond het (terecht) onzin dat toeristen moeten betalen voor hun strandbedje en dat drankjes, tosti’s en fruitsalades veel beter naar de klanten toegebracht konden worden dan afgehaald. Twee USP’s waar de Master geen verzet tegen wilde bieden.



En eigenlijk was dat het wel. Lezen, zonnen, eten, drinken, slapen, zwemmen, rijden en een gezonde dosis vakantiesex vormden de belangrijkste ingredienten van de vakantie. De Master heeft weer een paar mooie boekjes gelezen; Vercingetorix van Fik Meijer (dun maar leerzaam), Joe Speedboot van Tommie Wieringa (te gek!), De Eerste Kruistocht van Thomas Asbridge (mooi) en (voor de tweede keer) Het Parfum van Patrick Suskind (ongelooflijk mooi).



En oh ja! De Master wil graag nog een woord van dank richten aan Michel V. (LVG-er en homo) en Lisette (zus van T-nus, Grote Vriend van de Master) voor hun gezelschap en gezelligheid. Met hen hebben een aantal dagen en avonden heel goed doorgebracht en heel veel gelachen. Die hopen de we dan ook nog es vaker te ontmoeten.



Nou, dat was em weer. De Master heeft nog vakantie tot de 24e september en mocht ie nog avonturen meemaken, dan ben jij de eerste die het hoort! Dus blijf F5-en!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Master,

Bedankt voor je prachtige verslag. Dat ga ik vanavunt op m´n gemakkie lezen.
Geniet van je vrije tijd.
Groetjes,
Jepa.

Jeroen W. zei

Dank jepa!

JD Westhof zei

Mooi verslag Master!

ik heb weer lekker gelachen! Fijn dat je weer tuus bent.

ajo he

Anoniem zei

wat een leuk verslag joen! binnenkort dia-avondje doen?..aangezien ray en ik ook iets van 250 fotootjes hebben geschoten in Italië :)

Wij zorgen voor de borrelnootjes..

x lau

ps. vanaf morgen 17/09 bye bye Zwolle..Grunn here i kum!
amoiiiiii!

Anoniem zei

Hey Master,
Heerlijk om op de vroege maandagmorgen je vakantiefoto´s nog even voorbij te zien schieten.

Geniet van je laatste vakantieweekje.
Groetjes,
Jepa.

Anoniem zei

Hé hier eindelijk een berichtje van jullie medeLesbosgangers. Geweldig verslag en mooie foto's. Hebben er niets aan toe te voegen. Wij vonden het ook errug gezellig met jullie en mailen nog wel even over de foto's. Leuke ( gevulde)foto van ons op het strand!! Heb je grootbeeld gebruikt????? Hi hi. Groetjes uit Deventer,
LVG-er en Pamela

Jeroen W. zei

He luitjes! Goed dat jullie het er levend afgebracht hebben. Onze reis was tamelijk ruk maar home sweet home! Maandag weer werken, ben benieuwd of ik de weg nog herinner! Ja die foto is mooi he? De topless exemplaren hangen groot in onze slaapkamer Pam!

Laters en we mailen!

Anoniem zei

Hey Master,
Maandag moet het weer gebeuren jongen!
Veel succes alvast.
Groetjes,
Jepa.